INFO AAMUJÄISTÄ

lähettänyt Sari Pulkkinen 10.1.2017 klo 2.22

Hei,

Olen ollut Markon kanssa juttusilla teidän junnujen mahdollisuudesta osallistua perjantain aamujäille yhdessä lukion ja ammattiopiston jääkiekkolinjan kanssa. Lähtökohtaisesi haluan kannustaa urheiluharrastukseen osallistumista ja olen sitä mieltä, että nuorillekin on tärkeää se, että koulu tukee ja arvostaa heidän muutakin elämää. Koulun ja harrastusten yhdistäminen olisi todella tärkeää myös kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin ja kouluviihtyvyydenkin takia. Ongelmaksi tietysti nousee se, että jäävuoro on aina samaan aikaan ja säännöllisesti osallistumalla oppilaille tulisi aina poissaolot samoilta tunneilta. Jaksojärjestelmä tietysti vähän helpottaa tätä, mutta ei silti poista ongelmaa kokonaan. Ja koulu ei tietysti voi myöntää yleistä lupaa poissaololle harrastuksen vuoksi vaan sitä on huoltajien erikseen pyydettävä.

Päädyimme kuitenkin seuraavaan ehdotukseen: Oppilas voi vanhempien anomana saada koulusta vapaata silloin tällöin aamujäille osallistumiseksi. Koulu on suostuvainen myöntämään vapaata jos oppilas huolehtii itse, että tehtävät tulevat poissaolon ajalta tehdyksi. Koulussa on myös mahdollista korvata tehtäviä ohjatusti läksykerhossa pitkällä välitunnilla. Oppilas ei voi olla poissa joka perjantai, eikä jäille toivotakaan aina samoja pelaajia. Eli kaikille sopivampi järjestely on se, että jäille osallistuvat oppilaat vaihtelevat eikä kaikki ole siellä myöskään kerralla. Jos katsotaan ensin kuinka moni on innokas osallistumaan ja mietitään tarvitaanko jotain vuorojärjestelmää vai meneekö systeemi ihan luonnostaan tasaisesti.

Mitä te olette mieltä tästä ajatuksesta? Tieto koteihin voisi mennä joukkueen kautta, mutta siihen voi laittaa että koulun kanssa on sovittu käytännöt, joilla lähdetään kokeilemaan. Tärkeää on siis se, että huoltajat pyytävät vapaan etukäteen ja oppilas ottaa vastuun korvaavista tehtävistä sekä asioiden sopimisesta opettajien kanssa. Marko listaa aina läsnäolijat ja ilmoittaa minulle, että näemme miten järjestely toimii. Jos todetaan, ettei homma toimi niin muutetaan systeemiä tai lopetetaan se, mutta ajatushan on hyvä eikä yksi poissaolotunti kenenkään asiansa hoitavan koululaisen opiskeluja pilaa. Meidän oppilaat olisivat jäillä siis klo 8-9 ja ehtisivät kouluun toiselle tunnille klo 9.30.

t. Reetta-Leena
Comments