Akulle mieluinen lahja

lähettänyt Panu Kärkkäinen 5.12.2010 klo 1.30
Hurtta-lauma antoi lauantaina pitkäaikaiselle kannattajalleen Aku Kaveriselle varmasti mieluisen syntymäpäivälahjan voittamalla varsin fyysisen ottelun Tornion Ice Hockey Clubia vastaan. Suomi-sarjan karsintalohko 1:n ottelu päättyi värikkäiden vaiheiden jälkeen Hurttien kotivoittoon lukemin 3-2 (1-0, 1-1, 1-1).
Ottelu oli numeroidenkin valossa tasainen Hurttien ollessa jatkuvasti ohjaajan paikalla onnistumatta kuitenkaan pudottamaan sitkeästi vastaan pannutta vierailijaa kyydistä, joten valitettavan harvalukuinen yleisö sai jännittää pisteiden puolesta loppuun saakka.
Peli sai vauhdikkaan alun, kun Jokipojista Hurtta-nuttuun väliaikaisen paluun tehnyt Ville Silvast niittasi puhtaalla vartalotaklauksella torniolaiselta ilmat pihalle ja nosti kotijoukkueen itseluottamuksen kattoon. Heti perään kauden debyyttipeliään pelannut Jyrki Keränen näytti, että vaikka luistin ei vielä kovin vinhaan liiku niin pelisilmä ei ole kadonnut mihinkään. Rännikiekko löysi tiensä Keräsen lavasta maalin eteen unohdetulle Janne Reitulle, joka veivasi hallitun johtomaalin.
Toisen erän alku oli Hurttien tehotonta ylivoimapyöritystä ja nujakointia puolin ja toisin. Pelin puolivälissä Topi Kärkkäinen vapautti Ville Silvastin puolittaiseen läpiajoon, jossa Pieksämäen pieni pommittaja näytti loputtomat vauhtivaransa ja polkaisi maalintekoon. Torniolaiset tulivat peliin mukaan neljä minuuttia myöhemmin, kun Hurttien kiekon menetyksen jälkeen Hurtta-maaliin vietiin kiekon lisäksi yksi kotijoukkueen pakki, maalivahti Jope Oinonen ja TIHC:n hyökkääjä. Mielenkiintoisella linjalla illan viheltänyt tuomarikaksikko hyväksyi maalin protesteista huolimatta.
Erän lopulla joukkueiden jäähyaitot olivat tupaten täynnä ukkoja, kun tuomaristo löysi rikkeitä siellä sun täällä.
Kolmannnen erän alkuun molemmat joukkueet olivat rauhoittuneet ja peli näytti ratkeavan Antti Väänäsen karvattua hienosti kiekon itselleen ja lauottua sen maaliin, mutta TIHC tuli vielä kerran maalin päähän Hurttien kohellettua omalla alueella.
Lopussa vieraat pääsivät vielä yrittämään tasoitusta ylivoimalla, mutta ilahduttavan isäntämäisesti pelannut Hurtta-puolustus kesti kolmen pisteen arvoisesti.
-Peli oli koko ajan tappamista vaille valmis, mutta emme saaneet sitä tapettua. Kyllähän tilastot kertovat, että tasainen vääntö oli kyseessä, jossa olimme hieman parempia. Vielä pitäisi mennä hanakammin kakkoskiekoille, mutta tyytyväinen olen poikien taisteluilmeeseen, Hurtta-luotsi Matti Saastamoinen mietti.
Erityiskiitokset hän antoi Jokipoika-avuille.
-Väänäsen Antissa ja Silvastin Villessä oli taas erinomaiset esimerkit meidän nuorille, kuinka kiekkoa tulee pelata ja pistää itsensä likoon.

Comments