Ankkajahti jäi tuloksettomaksi

lähettänyt Panu Kärkkäinen 1.11.2010 klo 1.19
Hurtta-lauma lähti neljän ketjun voimin katkaisemaan mittavaa tappioputkeaan Suomi-sarjan alkulohkon kotiottelut päättäneeseen kamppailuun Lohjan Ankkoja vastaan, mutta pelkällä vauhdilla ei huomattavasti fyysisempää vierasjoukkuetta kaadettu. Lohjan Ankat poistui hetkittäin varsin sähköiseksi käyneen pelin jälkeen pimeään Pohjois-Karjalan iltaan 2-6 (0-2, 2-1, 0-3) voitto mukanaan.
Kahden hyökkäysketjullisen ja pakkiparin verran täydennystä Jokipoikien A-junioreista riveihinsä saanut Hurtat yritti valmentaja Julli Heiskasen pelisuunnitelman mukaisesti ottaa ohjat käsiin kovalla tempolla, mutta ottelun alku oli kotijoukkueen osalta erittäin sekavaa pelaamista, jolloin Ankat pääsi maalipaikoille kuin huomaamatta.
Pelin avausmaalia ei tarvinnut odotella kuin neljännelle minuutille, jolloin Ankka-hyökkääjä onnistui aloituspisteen paikkeilta suoran hyökkäyksen jälkeen. Johtomaalin jälkeen ote siirtyi vielä enemmän lohjalaisille ja hyvät maalipaikat seurasivat toisiaan, mutta vasta ajassa 12.41 vierailijat siirtyivät läpiajosta kahden maalin johtoon.
Toinen erä alkoi Hurttien osalta mainiosti, kun Tarmo Vartiainen ohjasi näyttävästi Sami Ovaskaisen vedon maaliin. Kavennus sai lieksalaisluistimet liikkumaan entistä vilkkaammin ja ote siirtyi kotijoukkueelle, vaikka Ankat kasvattikin johtoaan ylivoimalla Hurttien sössiessä vaihtonsa.
Jokipoikakolmikko Perttu Lappalainen, Ville Halonen ja Lauri Hukkanen sompailivat komean kavennusmaalin Lappalaisen toimiessa viimeistelijänä ja paikkoja tasoitukseenkin tarjoutui Ankkojen väsyessä, mutta taito ja onni ei ollut tällä kertaa myötä. Toinen erä päättyi varsin kuumissa tunnelmissa Ankka- hyökkääjän provosoitua Hurtta-vahti Jope Oinosen painin poikaseen.

Hyvä toinen erä antoi odottaa lieksalaisittain positiivista päätöserää ja toiveet kasvoivat entisestään Hurttien taisteltua erän alussa kahden miehen alivoiman onnistuneesti. Kaikki odotukset haihtuivat kuitenkin ilmaan innokkaan hyökkäämisen seurauksena tulleiden huolimattomuusvirheiden jälkeen, joita Ankkojen hyökkääjät käyttivät kahdesti hyväkseen. Ottelun viimeinen maali tuli turhautuneiden Hurtta-pelaajien jäähyilyn seurauksena ylivoimalla.
– Meillä on vauhtia ja yritystä pelissä, mutta meidän A-junnuporukka häviää vielä voimassa ja kovuudessa. Ensimmäisessä erässä ei päästy maalin eteen kertaakaan, mutta toinen erä oli jo hyvä. Kolmannessa tuli muutama virhe, eikä koko syksyn vaivannut tehottomuus ota loppuakseen vieläkään. Näennäishallintaa ja tehotonta pyörimistä oli meidän peli tänään, Julli Heiskanen summasi omiensa otteet.
Comments