Ei epäselvyyttä voittajasta

lähettänyt Panu Kärkkäinen 24.1.2012 klo 23.40
Lieksan Hurttien viikonloppu oli tuloksellisesti oikein onnistunut. Savo-Karjalan 3. divisioonan jatkosarjan otteluohjelma toi Hurttien vieraaksi Nurmekseen lauantaina outokumpulaisen OoKoon ja sunnuntaina leppävirtalaisen LeKi -75:n. OoKoo rimpuili puoli peliä 59 torjuntaa tehneen maalivahtinsa Risto Lehikoisen voimin pelissä mukana, mutta lopulta voittajasta ei ollut epäselvyyttä pelin päättyessä lukemin 8–2 (1–0, 4–2, 3–0). LeKi-75 tippui kyydistä jo toisessa erässä, eikä voittolukemista 7–2 (1–0, 3–0, 3–2) voida syyttää ainakaan vieraiden 50 torjuntaa tehnyttä maalivahti Ari Rätyä.
Gonat ja pojat
OoKoo ei juurikaan pystynyt haastamaan Hurtta-laumaa, vaikka peli säilyi maalilukemien osalta tasaisena puoli ottelua. Janne Reittu (2+1) vei Hurtat johtoon ensimmäisen erän lopussa ja Heikki Kaiholehto (1+3) uudelleen toisen erän alussa, mutta vieraat onnistuivat tasoittamaan kummallakin kertaa. Ottelun puolivälissä Hurttien Mikko Veteli ja Janne Reittu tekivät yv-maalit mieheen ja Lasse Kettunen (2+1) katkaisi vieraiden selkärangan iskemällä heti perään illan ensimmäisen maalinsa. Kolmannessa erässä Kettunen, Henri Nylander ja Jirka Huusko kaunistelivat numeroita maaleillaan.
– Olisi pitänyt iskeä enemmän maaleja, mutta annetaan myös vastustajan veskarille kunniaa. Hän pelasi hyvän pelin. Mukavaa on nähdä meidän ”köyhän miehen Lennart Petrellin” eli Kettusen Lassen onnistuvan tehojen muodossa. Lasse ja Joonas Heikkinen ovat pelanneet nyt Kaiholehdon Heikin kanssa ja tulosta alkaa gonat ja pojat-kentältä tulla, itse ketjun takana luutiva Hurttien pelaaja-valmentaja Jyrki Keränen kiitteli. 
Erikoistilanteet kuntoon
Sunnuntain ottelu oli siinä mielessä lauantain toisinto, että avauserän ainoan maalin viimeisteli Janne Reittu (2+2). Edellisestä päivästä poiketen Hurtat ei antanut LeKi-75:lle mahdollisuuksia päästä voittotaistoon mukaan sillä varmaotteisesti koko viikonlopun torjunut Heikki Nylander piti maalinsa puhtaana 44 ensimmäistä minuuttia ja sinä aikana Mikko Veteli, Topi Kärkkäinen, Tarmo Vartiainen ja Reittu olivat vieneet kotijoukkueen lopulliselle karkumatkalle. Leppävirtalaiset kavensivat ottelun lopussa parilla maalilla, mutta Janne Kaverinen ja Joonas Heikkinen pitivät maaleillaan huolen turvallisen hajuraon säilymisestä.
– Eipä ollut epäselvyyttä voittajasta tänäänkään. Edelleenkin pitäisi olla tarkempi maalipaikoissa. Nylander otti kiinni ne kiekot mitä pitikin ja kunhan saadaan erikoistilanteet kuntoon, niin hyvä tästä on jatkaa, Keränen mietiskeli viikonlopun päätteeksi. (Lieksan Lehti/Panu Kärkkäinen)
Comments