Ei tuliaisia pohjoisesta

lähettänyt Panu Kärkkäinen 22.11.2010 klo 6.00
Hurtta-lauman matka kohti sarjapaikan säilyttämistä ei alkanut hyvin, sillä Suomi-sarjan karsintalohko 1:n avauspelit Torniossa ja Ylitorniossa antoivat vain kovaa koulua nuorelle joukkueelle. Ilman kolmea vakiokeskushyökkääjää ja kärkipuolustajaa Meri-Lapin perukoille matkannut Hurtat sortui tehottomuuteen Tornion Ice Hockey Clubia vastaan häviten ottelun 5-2 (1-1, 2-1, 2-0). Sunnuntaina Ylitorniossa Hurtta-lauma maksoi kovaa hintaa kokemattomuudesta häviten kuin housut kintuissa isäntäjoukkue Et-Po 72:lle 9-0 (4-0, 2-0, 3-0).
Seuraavan kolmen viikon aikana Hurtat pelaa viisi kotiottelua peräkkäin, joiden tulokset antavat selvän suunnan loppukauden taistoihin sarjapaikan puolesta.

Hurttien ottelu TIHC:ta vastaan alkoi hyvin, kun ottelun kolmannella minuutilla kapteeni Tarmo Vartiainen meni halukkaasti oman laukauksensa perään ja rusikoi kiekon maaliin. Hurttien johto kesti erän viimeiselle kolmannekselle, kunnes vierailijoiden toinen jäähy kostautui tasoituksen muodossa.
Toisessa erässä Hurtat näytti tippuvan isäntien kyydistä pahanpäiväisesti, vaikka Anssi Nevalainen kavensikin erän lopun alivoimamaalillaan tilanteeksi 3-2. Kolmannen erän takaa-ajon aikana Hurtat onnistui luomaan maalipaikkoja kavennukseen ja tasoitukseenkin asti, mutta maalit teki Tornion Kalle Matihaldi, joka viimeisteli kypärätemppunsa tyhjään maaliin Hurttien ykkösmies Joonas Oinosen ottaessa vaihtoaitiossa mehua.
– Peli näytti hetkittäin jo jääkiekolta, mutta toinen erä oli meiltä huono. Maalipaikkoja saatiin tehtyä, mutta osassa niistä ei saatu edes laukausta maalia kohti. Joonas antoi meille mahdollisuuden pelata pisteistä ja toinen positiivisen kuvan jättäneistä oli Joel Ruotanen, ensimmäistä kertaa Hurttien valmennusvastuuta kantanut Matti Saastamoinen mietti.
Jos Hurtat esitti maalintekoa vaille tyydyttävää peliä lauantaina niin siirtyminen joitain kymmeniä kilometrejä pohjoisemmaksi muutti asetelmat täysin. Vierasjoukkue ei ollut lainkaan valmis pelaamaan ja Et-Po pääsi lyömään reilussa neljässä minuutissa 2-0 lukemat taululle. Aikalisäkään ei auttanut, vaan isännät latoivat erän loppuun mennessä vielä kaksi maalia ylivoimalla Hurttien istuessa jatkuvasti jäähypenkillä.
Toisen erän alkuun Et-Po kypsytti Joonas Oinosen vaihtoon iskemällä vielä kaksi maalia. Tilalle luistellut Vesa Puumalainen piti maalinsa puhtaana erän loppuun, mutta joutui kaivamaan kiekon verkoista kolmesti viimeisessä erässä.
– Tänään eivät olleet kaikki valmiita pelaamaan, vaikka asiasta puhuttiin paljon. Tiedettiin, että tänään on kovempi vastus ja liekö se sitten vienyt uskoa omaan tekemiseen. Vain maalivahdit selvisivät puhtailla papereilla tästä pelistä, Saastamoinen tunnusti.
Vaikean viikonlopun jälkeen tuore valmentaja siirsi katseen tulevaan.
– Ensi viikonloppuna pitää saada jo pisteitä, ettei tule liian kiire. Silloin pitäisi olla ainakin kaikki omat pojat käytössä ja hyvällä tuurilla Joensuustakin on enemmän ukkoja tulossa.
Comments