Hyvä erikoistilannetreeni

lähettänyt Panu Kärkkäinen 17.1.2012 klo 23.02
Lieksan Hurttien kiekkomiehistö sisuuntui edellisen kierroksen vierastappiosta oikein kunnolla ja sijaiskärsijäksi tälle sisunpurkaukselle joutui lauantaina Nurmekseen vieraisille tullut Lapinlahden Luistin-89. Kolmosdivisioonan Savo-Karjalan jatkosarjan ottelu päättyi hyvin yksipuolisen näytelmän jälkeen isäntien 18–2 (5–1, 5–1, 8–0) murskavoittoon.
Kisa voitosta lopahti heti alkuunsa, kun Hurtat latoi alle kymmeneen minuuttiin 4–0 lukemat tulostaululle, Tarmo Vartiaisen, Sami Ovaskaisen kahdella ja Heikki Kaiholehdon onnistumisilla. Lapinlahti onnistui kaventamaan erän puolivälin jälkeen, mutta Jirka Huusko vei erän lopussa Hurtat neljän maalin johtoon.
Toisessa erässä tehtiin rutkasti ylivoimamaaleja. LL-89 kavensi erän alkuun, mutta Vartiainen ja Kaiholehto veivät ylivoimamaaleillaan Hurtat lopulliselle karkumatkalle. Joonas Heikkinen lisäsi johtoa tasakentällisin ja erän päätteeksi ylivoimalla kihauttivat myös Janne Reittu ja Janne Kaverinen.
Kolmas erä viimeisteli Lapinlahden Luistimen nöyryytyksen, kun Henri Nylander maalasi ensin tasavajaalla Hurtille 11–2 johdon, jota Reittu ja Mikko Veteli lisäsivät alivoimamaaleillaan. Loput viisi maalia tehtiin tasaviisikoin. Maalin mieheen takoivat  Toni Pylkkönen, Joonas Heikkinen ja Henri Nylander. Illan tehomies Tarmo Vartiainen (4+5) onnistui maalin teossa vielä kahdesti. Kippari-Vartiaisen lisäksi pisterohmuja olivat Reittu tehoilla 2+5 ja Veteli 1+5. Heikki Nylander Hurtta-maalilla oli vakuuttava torjuen 30 kertaa.
– Ei tullut kisaa voitosta. Vastustaja ei ollut hyvä, meiltä tämä oli ihan ok-peli. Varsinkin nuo onnistumiset ylivoimassa olivat hyvä asia, Hurttien pelaajavalmentaja Jyrki Keränen mietti.
Hänen mukaansa pelin suurin anti oli erikoistilanteiden harjoittelussa, joiden pitää olla kunnossa kevään pelien koittaessa.
– Tästä on hyvä lähteä ensi viikonlopun tuplakotipeleihin. Kunhan vaan jatketaan omaa juttua, eikä ryhdytä säveltämään mitään. (Lieksan Lehti/Panu Kärkkäinen)
Comments