IPK kaatui pitemmän kaavan kautta

lähettänyt Panu Kärkkäinen 10.1.2011 klo 0.11
Eihän se kaunista ollut, mutta Suomi-sarjan karsintalohko 1:n saapuessa piakkoin puolimatkan krouviin tulos on tärkein mittari. Hurtta-lauman onnistui katkaista tappioputkensa kotiottelussaan Iisalmen Peli-Karhuja vastaan työteliäällä peli-ilmeellä. Lopputulos varsin viihdyttävässä ottelussa oli 4-3 (1-1, 0-1, 2-1,1-0).

IPK saapui Lieksaan viiden ottelun voittoputkessa, mutta ilman huimia tehoja iskeneitä kuopiolaisvahvistuksiaan. Tehoketjun puuttuminen ja Hurttien joulutauolla tekemä työ oli tasoittanut joukkueiden välistä eroa edellisestä kamppailusta ja ottelun avauserä oli varsin tasaista vääntöä pisteistä. Hurtat aloitti maalinteon ajassa 11.32, kun armeijan vihreistä juuri kotiutunut Teemu Pellikka järjesteli komealla yksilösuorituksella maalipaikan häkkipää Topi Kärkkäiselle, joka pisti kiekon verkkoon. Toisen syöttöpisteen sai Hurttien illan parhaan ketjun täydentänyt Joonas Heikkinen. IPK tuli tasoihin erän lopulla, kun Heikki Hiltunen pääsi kiertämään Hurtta-pakin luvattoman helposti ja viimeisteli varmasti.
Toinen erä alkoi dramaattisesti, kun 35 sekunnin jälkeen IPK:n Janne Svensk pääsi kokeilemaan rangaistuslaukaustaitojaan, jotka kokenut pelimies huomasi edelleen hyviksi. Onnistuneen alun jälkeen peliote siirtyi vahvasti vieraille ja vain Jope Oinosen 18 torjuntaa pitivät numerot tasaisena, varsinkin kun Hurttien peli ei hurmannut edes kahden miehen ylivoimalla.
Kolmas erä näytti, että Hurttien peli-ilme oli kirkastunut joulukuun synkistä hetkistä. Pellikan tavoin reserviin juuri siirtynyt Anssi Nevalainen juhlisti kotiutumistaan tasoitusmaalilla, jonka hän survoi väkisin IPK:n maaliin Tarmo Vartiaisen ja Tapio Nevalaisen tehdessä esityön. IPK meni vielä kerran johtoon reilun minuutin pyörityksen jälkeen tehdyllä maalilla ja sai vielä mahdollisuuden lisätä sitä illan toisella rankkarilla, mutta sen Jope Oinonen esti. Heti seuraavassa vaihdossa tuomareille kuumentunut IPK otti jäähyn, jonka Antti Kivelä käytti röyhkeästi hyväkseen ja vei pelin jatkoajalle.
Jatkoajalle Hurtat pääsi miehen ylivoimalla ja Hurttien paras pistemies Anssi Nevalainen ratkaisikin ottelun pienestä kulmasta lähteneellä vedolla, joka pomppi IPK:n miehestä maaliin. Syöttöpisteet maaliin kirjauttivat Vartiainen ja Mikko Veteli.

Taiston tauottua suurimmat parran pärinät aiheutui tuomarikaksikon toiminnasta. IPK:n valmentaja Jarmo Ylisipola ei sulattanut IPK:n toisen rankkarin jälkeisiä tapahtumia.
– Tuomarilla nousi käsi pystyyn jo ekasta koukkauksesta, mutta saman kaverin kampittaessa vielä rankkarin arvoisesti ei jäähyä tullutkaan. Muutenkaan tuomarilinja ei ollut aivan tasapuolinen. Luotiin kuitenkin voittoon tarvittavat maalipaikat, mutta vastustajalla on hyvä maalivahti, Ylisipola kehui Oinosta.
Hurttien käskyttäjä Matti Saastamoinen oli voitosta luonnollisesti tyytyväinen, eikä hänellä ollut tuomaritoimintaan huomauttamista.
– Hyvä voitto, nyt pelattiin niin kuin olemme harjoitelleet. Ei meidän pojista taikureita kiekon kanssa tule, joten meidän on pelattava taistelevaa ja yksinkertaista kiekkoa. Jope piti vaikeilla hetkillä meitä pystyssä ja kolmoskenttä Pellikka-Kärkkäinen-Heikkinen oli tänään todella hyvä, Saastamoinen kiitteli joukkojaan.
Comments