Jääkylmät pisteet Enosta

lähettänyt Panu Kärkkäinen 31.1.2012 klo 22.51
Lieksan Hurttien edustusjoukkueen meno jääkiekon 3. divisioonan Savo-Karjalan jatkosarjassa näyttää vakaalta ja play off-paikka alkaa olla viittä vaille varmana taskussa, vaikka sarjaa on vielä kuukauden verran pelaamatta. Viimeisin osoitus Hurtta-lauman nykykunnosta nähtiin lauantaina Enossa, jossa paikallinen Jets jäi nuolemaan näppejään vieraiden kolmannen erän rynnistyksen jälkeen lukemin 1–6 (1–1, 0–1, 0–4).
Vaikka peli oli numeroiden valossa tasainen kaksi ensimmäistä erää, niin huolta pisteiden menettämisestä ei Hurtta-leirissä missään vaiheessa koettu, siksi selvästi hallinta oli vierailla. Maalien mättämisen ottelun seitsemännellä minuutilla aloitti Hurttien Ville Oinonen veivaamalla rangaistuslaukauksessaan Jets-veskari Antti Puton kahville. Arktisen kylmän hallin isäntien illan ainoa onnistuminen tuli erän puolivälin jälkeen alivoimalla.
Toinen erä oli selvää Hurttien hallintaa, mutta ainoastaan kippari Tarmo Vartiainen onnistui maalinteossa. Kolmattakin erää pelattiin lähes puoliväliin ennen kuin Hurtat onnistui lyömään niitin Jetsin voittohaaveille Janne Reitun onnistumisella. Sen jälkeen Reittu ja Vartiainen tekivät nopeat yv-maalit mieheen ja Topi Kärkkäinen viimeisteli loppulukemat.
– Perhanan kylmä oli peli, ei paljon pilkkihaalarikaan penkin takana lämmittänyt. Ei meillä hätää ollut missään vaiheessa, Nylanderin Heikki otti ne kiekot mitkä pitikin ja kolmannessa erässä alkoi kiekot upota maaliinkin. Tietysti pelaamista helpottaa se, että pääsee tekemään sen ottelun ensimmäisen maalin, Hurttien valmentaja Jyrki Keränen kiitteli Oinosen rankkaria.(Lieksan Lehti/Panu Kärkkäinen)
Comments