Kaksi voittoa vielä

lähettänyt Panu Kärkkäinen 13.3.2012 klo 2.43
Lieksan Hurttien kiekkomiesten matka kohti sarjanousua otti viikonloppuna askeleita kohti maaliaan, kun joukkue peittosi 3. divisioonan Savo-Karjalan lohkon finaaleissa Lapinlahden Luistin -89:n. Paras kahdesta systeemillä pelatut finaalit olivat Hurttien kotiottelun osalta selvää kauraa lukemin 9–0 (2–0, 3–0, 4–0), kun taas sunnuntaina Lapinlahdella pelattiin tiukempi taisto, joka päättyi Hurttien kannalta sopivasti numeroihin 2–2 (0–0, 2–1, 0–1). Sarjavoitto tiesi sitä, että nousu 2. divisioonaan on enää kahden voitetun ottelun päässä. Pelit Suonenjoen Kiekko-Karhuja vastaan alkavat ensi lauantaina Suonenjoella.
Hurtat otti ensimmäisen finaalin haltuunsa jo alkuhetkistä lähtien menemällä viidessä minuutissa Tarmo Vartiaisen ja Mikko Vetelin maaleilla kahden maalin johtoon. Lopullisesti kamppailu voitosta oli ohi toisen erän ensimmäisellä minuutilla, kun Henri Nylander ja Veteli tuplasivat Hurttien johdon. Lopuista kotijoukkueen maaleista vastasivat Ville Oinonen, illan pistekunkku Joonas Heikkinen (1+3), Veteli ja Nylander toistamiseen sekä Sami Meriläinen. Heikki Nylander torjui jokaisen LL-89:n lähentelyn ottamalla 29 koppia.
Rökälevoiton jälkeen Hurtat matkasi Ylä-Savoon, jossa pelin kuva oli toisenlainen. Arvaamatonta jatkoerää saatiin pelätä aina kolmannen erän puoliväliin, jolloin Joonas Heikkinen iski Hurtille tasoittavan maalin, joka riitti finaaliparin voittoon. Hurttien ensimmäisen maalin viimeisteli Janne Kaverinen.
– Lauantaina pelattiin kauden ehjin peli niin kuin tässä vaiheessa pitääkin. Malttia riitti ja paikoista tehtiin maalit. Sunnuntaina vastustaja tuli kovaa päälle, mutta hätää ei ollut kuin vasta heidän siirryttyään johtoon. ”Nysse” Nylander piti siinä vaiheessa meitä pystyssä ja päästiin sitten tasoittamaan peli, mikä tässä kummallisessa pelisysteemissä riitti meille voittoon, Hurttien pelaaja-valmentaja Jyrki Keränen kertasi otteluita.
Tuleviin nousukarsintapeleihin Hurtat lähtee Keräsen mukaan samalla kaavalla.
– Omalla pelillä pitäisi saada kaksi voittoa ja laittaa kausi pakettiin. Vastaan tulee varmaan rutinoituneempi joukkue, mutta Joensuun Kiekkokopla ja Talvisalon Traitors ovat osoittaneet, ettei se kakkosen taso mikään älytön ole. Täydellä porukalla pitäisi päästä SuKiKa haastamaan, Keränen ennakoi ensi viikonloppua.(Lieksan Lehti/Panu Kärkkäinen)
Comments