Kausi pakettiin suunnitelman mukaan

lähettänyt Panu Kärkkäinen 20.3.2012 klo 23.04
Lieksan Hurttien kiekkomiehistö toteutti tunnollisesti joukkueen valmennusjohdon suunnitelmia kauden tavoitteiden osalta. Hankalaksi tiedetyn evakkovuoden Nurmekseen tuli päättyä nousuun 2. divisioonaan ja sen Hurtat toteuttikin peittoamalla nousukarsinnassa Suonenjoen Kiekko-Karhut otteluvoitoin 2–0. Lauantaina Suonenjoella Hurtta-lauma oli parempi lukemin 4–6 (1–2, 1–1, 2–3) ja sarjanousu varmistettiin sunnuntai-iltana Nurmeksessa luvuin 4–2 (1–1, 2–0, 1–1.)
 Suonenjoen ottelu kulki kaksi erää Hurttien johdossa, mutta kolmannen erän alussa SuKiKa kampesi pelin tasoihin kahteen otteeseen ennen kuin illan pistekunkku Lasse Kettunen (1+2) teki Hurtille voittomaaliksi jääneen viidennen maalin.
– Melkoisen ympäripyöreä ottelu, mutta maalipaikat olivat kuitenkin meille. Vähän vielä ajatus karkaili, mutta voittajia juttuja alkaa pikku hiljaa löytymään, Hurttien pelaajavalmentaja Jyrki Keränen summasi taiston ensimmäisen osan.
Sunnuntain pelissä Hurtat oli välillä vaikeuksissa, mutta selvisi 56 torjuntaa tehneen Heikki Nylanderin johdolla pahimmasta paineesta ja ratkaisi Janne Reitun ja Topi Kärkkäisen maaleilla nousun itselleen.
– Vastustaja oli yllättävän kova, mutta saimme toisen erän alun kahden miehen alivoimalta tarvittavan taisteluilmeen, eikä kolmannessa erässä ollut enää vaikeata. ”Nysse” oli tänäänkin hyvä, Keränen kiitteli maalivahtiaan.
Suunnitelmien mukaan
Nousukarsinnassa itsekin kolme tehopistettä tehnyt Jyrki Keränen oli tavoitteen toteuduttua tyytyväisellä mielin.
– Näinhän tämän pitikin mennä. Syksyllä ei haluttu nousta, eikä se peliesitysten myötä olisi ollut mahdollistakaan. Kauden edetessä joukkue kuitenkin pääsi kuntoon ja usko omiin kykyihin ei horjunut missään vaiheessa. Tietysti peliesityksiin auttoi se, että Nylanderin Heikki teki paluun maalille, hän ei hävinnyt peliäkään tällä kaudella. Ja Kaverisen Jannen tulo takalinjoille auttoi myös paljon. Monelle kaverille tämä kausi oli hyvä oppivuosi. Nylanderin Henrin piti olla kolmosparin pakki, mutta miehestä tulikin ykkösketjun laituri. Ja Reitun Janne pääsi sinuiksi kiekollisen pelin kanssa, Keränen luetteli kauden onnistujia.
Ensi kaudesta Hurtta-leirissä on jo alustavia suunnitelmia tehty.
– Nyt kun puitteet ovat kunnossa, niin pitäähän edustuskiekonkin olla vastaavassa kunnossa. Jonkinlaista panostusta on tulossa ensi kauteen ja eiköhän sitä joukkueenkin kanssa olla kohta puoliin lenkkikenkiä jalkaan laittamassa. Kaikkiaan tämä oli rankka vuosi joukkueelle, loistavasti toimineelle huollolle ja Lieksasta reissanneelle toimitsijaporukalle. Iso kiitos kaikille, Keränen päättää.(Lieksan Lehti/Panu Kärkkäinen)
Comments