Kun voittaminen ei kiinnosta

lähettänyt Panu Kärkkäinen 22.8.2011 klo 0.01
Jos jalkapallojoukkue ei jaksa tai halua tehdä riittävää määrää töitä kentällä tai jos joukkue voittaa 90 minuutin aikana vain kourallisen kaksinkamppailua, niin pelin voitosta on silloin turha uneksia millään sarjatasolla. Ei varsinkaan jos joukkueen maalivahdeille sattuu keskimääräistä huonompi pelipäivä.
Näin oli asian laita myös Lieksan Hurttien futismiehistön kohdalla, kun se kotikentällään kohtasi ilomantsilaisen FC Pogostan. Vierailijoiden tahdissa alusta loppuun pelattu nelosdivisioonan ottelu päättyi Pogostan 1-4 (0-2) voittoon.
Helpohkon voiton aiemmin kaudella Ilomantsista hakenut Hurtat lähti otteluun ilman juoksukone Sami Oinosta ja se näkyi yllättävän paljon kotijoukkueen otteissa. Nyt kentällä ei ollut taistelevaa pallon voittajaa, vaan Pogosta sai rakennella peliä kaikessa rauhassa.
Neljän minuutin kohdalla ilomantsilaiset saivat kulmapotkun, josta täysin vapaaksi jätetty Pogosta-hyökkääjä siirsi pallon verkkoon. Sen jälkeen pelattiin vartti melko mitäänsanomatonta jalkapalloa ennen kuin Juho Hiltunen sai kaivaa verkostaan käsistään lipsauttaman pallon ilomantsilaisten juhliessa toista maaliaan.
Puolen tunnin pelin jälkeen vierailija sai peräkkäisistä hyökkäyksistä pallon tolppaan ja ylärimaan, mutta tauolle lähdettiin 0-2 tilanteessa, kun Hurtatkaan ei saanut palloa maaliviivaa lähemmäksi Pogostan maalia
Toisen jakson alkuun Hurtat sai kaivettua hetkeksi taisteluvireen, mutta sitä riemua ei kauan kestänyt. Pogosta otti pelin hallintaansa ja ratkaisi pisteiden kohtalon viimeistään 68. minuutilla, kun kokenut Sami Joutjärvi veti pallon kaukaa ja pienestä kulmasta ohi haparoineen Hiltusen. Tämän jälkeen ottelun aikana tällejä saanut Hiltunen vaihdettiin Juha Hirvoseen, mutta hyvin ei alkanut hänenkään päivä, kun ilomantsilaisten keskikentältä lähtenyt laukaus painui verkon perukoille.
Hurttien kapteeni Tapio Niskasen viimeisellä minuutilla läpiajosta viimeistelemä lohdutusmaali ei aiheuttanut isoja riemunkiljahduksia kotijoukkueessa, eikä varsin runsaslukuisessa kotiyleisössäkään.
– Melkoista löysäilyä oli peli tänään. Tilanteita ei pelattu loppuun asti ja tunnustettava on, että osa maaleista meni vähän helponlaisesti meidän verkkoon, Juha Ryynänen Hurttien valmennusportaasta tunnusti. (Panu Kärkkäinen/ Lieksan Lehti)
Comments