Kylmää kyytiä

lähettänyt Panu Kärkkäinen 4.10.2010 klo 0.16
Hurtta-lauman viikonloppu oli musta, kun vieraisille Waskiareenaan saapuivat HC Keski-Uusimaa Keravalta ja KJT Tuuski Tuusulasta. Sairastumisten ja farmiyhteistyön yksisuuntaisuuden vuoksi vähäväkisellä ryhmällä peleihin lähtenyt Hurtta-lauma pyristeli kykyjensä yläreunoilla pitäen molemmat ottelut numerollisesti tasaisena aikansa, mutta lopulta väsymys katkaisi selkärangan ja hyvätasoiset vierasjoukkueet latoivat taululle rumat lukemat. HCK löi Hurtat lauantaina lukemin 0-9 (0-1, 0-4, 0-4) ja KJT Tuuski ratkaisi voiton sunnuntaina kolmannen erän alun tehohetkellä ja vei pisteet mukanaan numeroin 1-7 (0-1, 1-0, 0-6).

Lähtökohdat viikonlopun ensimmäiseen peliin HCK:ta vastaan eivät Hurttien osalta olleet kaksiset. Valmiiksi kapeasta miehistöstä olivat poissa Jokipoikien paitaan pukeutunut Joni Okkonen ja sairauden kynsissä viruneet Mika Ruokolainen ja Jere Ruokolainen.
Neljällä puolustajalla pelannut Hurtat oli jyrän alla koko ensimmäisen erän, mutta yhteensä 66 kertaa kiekon eteen ehtinyt Jope Oinonen piti pelin siedettävissä lukemissa.
Toisen erän alkuun HCK teki pari maalia lisää, mutta se tuntui vain vapauttavan  Hurttien peliä ja kotijoukkueen paras ketju Janne Reittu-Kari Lackman- Tarmo Vartiainen loi muutaman maukkaan maalipaikan, joista olisi pitänyt pistää limppu maaliin. Kun maalinteko ei Hurtille maistunut, niin HCK niittasi naulan arkkuun erän puolivälin yv-maalilla ja sai seuraavalla maalilla kiukusta pihisseen Oinosen luistelemaan vähäksi aikaa aitioon rauhoittumaan.
Kolmas erä oli pelkkä muodollisuus, jossa rutinoitunut vierasjoukkue mätti maaleja väsyneen kotijoukkueen kustannuksella.
– Oli sarjan kovin porukka vastassa, taitotasossa oli suuri ero. Meillä oli omat paikkamme, mutta pienellä porukalla pelatessa polttoaine loppui totaalisesti. Ovaskaisen Samille on nostettava hattua, mies pelaa elämänsä kautta, Hurttien valmentaja Juha Heiskanen löysi ilonpilkahduksen joukkueestaan.

Sunnuntain kamppailuun Hurtat sai sairastuvalta Jere Ruokolaisen mukaan, joten joukkue pääsi pelaamaan kolmella ketjulla ja viidellä pakilla. Kokoonpanon täydentyminen ei kuitenkaan peliesityksessä näkynyt, sillä lauantailta tuttua puolustustaistelua Hurttien peli oli sunnuntainakin. Nyt vain joukkue jaksoi varjella omaa maalia pidempään.
KJT Tuuski teki avausmaalin kauniin kuvion päätteeksi ja selvä hallinta teki vierasjoukkueen pelaamisesta toisessa erässä laiskahkoa, jonka Hurtat käytti heti hyväkseen. Tuusulalaiset ottivat muutaman turhan jäähyn, joista kolmannen Hurtat käytti hyväkseen.
Ylivoimapelin alkajaisiksi Mikko Veteli voitti aloituksen puhtaasti ja kiekko kulki Kari Lackmanin kautta siniviivalle Sami Ovaskaiselle, jonka laukaus upposi KJT Tuuskin maaliin ja erätauolle lähdettiin tasalukemista.
Kolmas erä olikin sitten lieksalaisittain synkkä, sillä neljään minuuttiin vierailija iski kolme maalia ja peli oli taputeltu. Loput kolme maalia oli vain kosmetiikkaa, jolla KJT Tuuski pilasi 49 torjuntaa tehneen Oinosen illan lopullisesti.
– Kovassa koulussa ollaan, mitään ei saa kentällä anteeksi. Toisella erätauolla puhuttiin, että pelataan erän alku mahdollisimman hyvin, niin eihän siinä mennyt kuin 15 sekuntia, niin kiekko oli maalissa, Heiskanen puhisi.
Hän tunnusti, että joukkue kaipaa kipeästi lisää pelimiehiä.
– Tällä hetkellä kentälle pitää laittaa kaikki kynnelle kykenevät, eikä kaikilla taso yksinkertaisesti riitä. Se on kyllä sanottava, että Ovaskainen mahtuisi kaikkiin tämän sarjan porukoihin, huikeasti mies taisteli tänäänkin. Mutta ei tässä kannata päätä puskaan laittaa, opiskellaan peliä ja harjoitellaan, meidän pelit alkavat vasta alkusarjan jälkeen, Julli Heiskanen näki.
Comments