Mistä sammuu valot?

lähettänyt Panu Kärkkäinen 7.3.2011 klo 0.46
Tuon otsikossa olevan aiheellisen kysymyksen esitti pitkän linjan lieksalainen kiekkomies katseltuaan vajaat kymmenen minuuttia Hurtta-lauman toilailua Suomi-sarjan karsintalohko yhden kotiottelussa Iisalmen Peli-Karhuja vastaan. Sitä valojen sammuttajaa ei mistään löytynyt ja Hurtat kärsi kauden nöyryyttävimmän selkäsaunan rakkaalle vastustajalleen lukemin 0-12 (0-6, 0-3, 0-3).
Jo viikkoja sitten 2. divisioonaan putoamaan tuomitulla Hurtilla on jäljellä kolme sarjapeliä, joten toivoa sopii, että joukkue kaivaa jostain lauantain peliä kovemman taisteluasenteen. Ihan vain vaikka lisänöyryytysten välttämisen vuoksi.

Asetelmat Hurttien ja IPK:n väliseen kamppailuun antoivat odottaa vierasvetoista peliä, sillä heillä oli puolellaan niin motivaatio- kuin materiaalietukin. Pitkään nousua Suomi-sarjaan kuopiolaisvahvistuksineen hakenut iisalmelaisryhmä on tiukasti nousutaistossa mukana ja Hurtista on matkan varrella tippunut tärkeitä miehiä pois, viimeisimpänä maalinsuulla kiekkosateessa talven taistellut Jope Oinonen.
Ottelun ensiminuutit antoivat kuvan pelistä. IPK tuli lähes kävelyvauhtia Hurttien maalille, haki parilla syötöllä vapaan miehen ja pisti kiekon reppuun ohi 50 torjuntaa illan aikana tehneen Vesa Puumalaisen. Kuvio toistui avauserässä kahdeksan kertaa, mutta tuomarikaksikko Vesa Puranen-Jani Kuiri jätti armeliaasti kahdesti näkemättä maalin syntymisen.
Toisen erän alkuun IPK napautti kaksi maalia lisää ja heitti sen jälkeen höntsäilymoodin päälle hakien vain ja ainoastaan hienoja maaleja. Laiskatempoisena jatkuneessa pelissä jännityksen kohteeksi jäivätkin enää IPK:n haluama maalimäärä ja Hurttien ensimmäinen maalipaikka. Tusinaa enempää iisalmelaiset eivät halunneet tehdä ja Hurtatkin pääsi heti 54 pelatun minuutin jälkeen lyömään kiekon tolppaan.

Hurttien valmentajan Matti Saastamoisen pipon alla oli pelin jälkeen selvästi kuuma. Mies oli silminnähden suivaantunut omiensa asenteeseen peliä kohtaan.
– Kaikki eivät näköjään halua enää pelata, kesäloma tuntuu jo alkaneen osalla porukasta. Eniten tässä tympii se, että minua tuntuu harmittavan nämä otteet enemmän kuin pelaajia. Eihän nämä sankarit olleet edes itselleen vihaisia tuollaisen esityksen jälkeen. Ei hyvin mene jos 12 päästetyn maalin jälkeen ”Puppe” Puumalainen on meidän paras pelaaja, Saastamoinen puhisi.
Comments