Hurttien F7:lle voitot ja tappiot auringoisessa kotiturnauksessa

lähettänyt Panu Kärkkäinen 22.8.2012 klo 23.43   [ 23.8.2012 klo 1.34 päivitetty ]
Hurttien F7-joukkueet pelasivat jälleen jännittävät ja yleisöön menneet ottelut Jippoa ja Ylämyllyn Yllätystä vastaan.
Nuorempien 06-syntyneiden joukkue juoksi avauspelissä Yllätykseltä jalat alta voittaen pelin 6-1 hattutempun tehneen ja Fair play-kortilla palkitun Aino Pyykön johdolla. Maalissa loisti Niko Tanskanen, jonka oivaltavista avausheitoista syntyi monta hienoa hyökkäystä. Hurttien Veikka Turunen viimeisteli myös tehokkaasti.

Toisen pelin alkaessa Jipon ykkösporukkaa vastaan oli jännitystä ilmassa, sillä peli-intoa pursuva Hurttien 06-joukkue oli pelannut uran ensimmäiset seitsemän peliä ilman tappiota pelaten viimeksi Jippoa vastaan 1-1 tasapelin.
Peli käynnistyi Hurttien painostuksella ja avausmaalilla, mutta niin vain Jipon ikäluokan parhaimmistosta koottu kokenut joukkue käänsi pelin kulun paremmalla joukkuepelaamisella.
Lisäksi valmennusjohdon kömmähdysten vuoksi Jippo sai pari lahjamaalia.
Toisella puoliajalla Hurttajoukkue näytti taas juoksuvoimansa, jolla se on aiemmin kääntänyt tappiotilanteet viime hetkillä vähintään tasapeliksi. Tilanteita syntyi nyt tasaisesti molempiin päihin. Parin komean Hurttamaalin lisäksi syntyi muutama todella läheltä piti-tilanne. Jippo käytti omat paikkansa taas armotta ja voitti lopulta pelin selvästi. Maalivahdit Patrick Pyykkö ensimmäisellä puoliajalla ja Kalle Boren toisella puoliajalla pelasivat myös mainiot pelit. Parhainta antia olivat Fair play- palkinnon saaneen kolmevuotiaan Ahti Borenin ja kahden muun taskuraketin Miika Pyykön ja Veeti Turusen uskomaton pelirohkeus isompien joukossa.  Lahjakkaat pojat saavat pelata vielä 2-3 vuotta F7-joukkueessa, joten F7-joukkueilta voidaan odottaa tulevinakin kesinä iloista kerrottavaa.

Hurttien -05 syntyneiden joukkue aloitti kotiturnauksen Joensuun taitavaa Jippoa vastaan hieman uneliaasti ja peli oli nopeasti 0-2 lukemissa. Alkuhässäkästä toivuttua, myös Hurtta-joukkue pääsi vauhtiin kärkipelaaja Miko Kurosen ja puolustajana häärineen Maija Borenin johdolla. Muutama huipputorjunta vauhdikkaisiin Jippo -laukauksiin lämmitti maalivahti Lenni Jukolan pitämään joukkuetta pystyssä. Myös maalitolpat toivat Hurtille muutaman pelastuksen ja pitivät joukkueen mukana aina 4-5 tilanteeseen saakka. Pienen pelailun jälkeen, paljon harjoitellut Jippo syötteli itsensä maalipaikoille ja iski niistä tehokkaasti maalit.
 Ensimäistä kesää koossa oleva Hurtta-joukkue säästeli ehkä liikaakin laukauksia, hyvistäkin paikoista. Lopussa Hurtat
taasen viuhutteli laukauksia hiuksen hienosti ohi Jippo maalin, ja puolusti omaa maaliaan sinnikäästi, jopa niin sinnikkäästi että vastustajan hyökkääjät joutuivat rikkomaan useita kertoja Hurtta-joukkueen Maija Borenia. Boren on
äärinmäisen nopea, vahva ja uskomattoman sisukas puolustamaan kokeneenkin joensuulaisen poikajoukkueen hampaissa omaa paikkaansa kentällä.

Toisessa pelissä vastaan asteli runsaslukuinen Ylämyllyn Yllätys. Pelin alku lupaili hyvää, ja hetkessä Hurtat siirtyivät Kurosen ja Tuukka Turusen voimin johtoon. Vastustajan riveissä käynyt pelaajakato näkyi otteissa ja joukkeeseen oli otettu mukaan pienempiä junnuja, tämä hämmensi ja otti mukaansa myös taitavamman Hurtta-joukkueen. Vaisummassa pelirytmissä voitiin hieman myös harjoitella syöttöjen perille menoa ja siinä onnistuikin varsinkin Hurtat kohtuullisesti. Hurtat vei lopulta ottelun numeroin 4-1.
Hurttien järjestelyt ja uuden jäähallin pukutilat saivat kiitosta etelän vierailta.
Comments