Nollakerhossa jatketaan

lähettänyt Panu Kärkkäinen 11.10.2011 klo 22.44
Lieksan Hurttien kiekkomiehistön otteissa oli viikonlopun aikana hetkittäin jo jääkiekon pelaamisen makua, mutta sarjapisteisiin asti ei se riittänyt. Lauantai-iltana iltauutisten aikaan Joensuussa alkanut ottelu paikallista Kiekkokoplaa vastaan päättyi värikkäiden vaiheiden jälkeen isännille lukemin 6-5 (3-2, 1-1, 2-2). Sunnuntaina erittäin koleassa Polvijärven hallissa pelattu virheiden kyllästämä ottelu päättyi taasen isäntäjoukkue PoU:n voittoon 5-3 (3-0, 0-3, 2-0), joten Hurtat jatkaa 3. divisioonan Savo-Karjalan lohkon viimeisenä ilman pisteitä.
Hurttien peli lieksalaislähtöisiä tai Hurtta-nutussa pelanneita pelaajia täynnä olevaa Kiekkokoplaa vastaan antoi toiveita paremmasta tulevaisuudesta. Jere Ruokolainen vei vieraat johtoon jo ensimmäisellä minuutilla, eikä Hurttien selkäranka katkennut joensuulaisten erän puolivälin kolmeen maaliin, vaan Janne Reittu toi Hurtat maalin päähän erän lopun alivoimamaalilla.
Jesse Häkkinen toi toisessa erässä lieksalaiset yv-maalillaan jo tasoihin, mutta Kiekkokopla onnistui erän viime sekunneilla tekemään johtomaalin. Kolmannessa erässä Reittu tasoitti ottelun ylivoimalla ja kippari Tarmo Vartiainen vei Hurtat johtoonkin. Hurtilla oli paikkoja isommallekin karkumatkalle, mutta monivuotinen Hurtta-kassari Joonas Oinonen sulki luukut tehokkaasti ja isännät vyöryivät ottelun lopussa voittoon väkisin.
– Nyt taisteltiin hyvin ja tunteella. Tappiosta huolimatta meiltä kauden paras peli, kapteeni Vartiainen summasi taiston.
Jos lauantai-illan huumassa Hurtat syttyi taistelemaan pisteistä, niin joukkue kohtasi keskimääräistä isompia syttymisvaikeuksia Polvijärvellä pelatussa kamppailussa. Hieman epävarman maalivahtipelin ja varsin haluttoman puolustamisen seurauksena Polvijärven Urheilijat karkasi helposti ensimmäisessä erässä kolmen maalin päähän, vaikka Hurtta-valmentaja Jyrki Keränen yrittikin herätellä joukkojaan kovaäänisesti aikalisällä.
Toisen erän kymmenen ensimmäistä minuuttia näyttivät, että halutessaan Hurtat pystyy hallitsemaan tämän tason pelejä. Tarmo Vartiainen, Janne Reittu ja Janne Kaverinen toivat maaleillaan Hurtat tasoihin ja johtomaalikin oli lähempänä kuin vastustajan onnistuminen.
Kolmannen erän alku muutti jälleen ottelun suunnan. Kiekko ei tahtonut vetisellä jäällä millään pysyä Hurtta-pakkien lavoissa ja yksi kiekonmenetys osoittautuikin kohtalokkaaksi, kun PoU:n Jaakko Huttunen pääsi nokikkain Hurttien maalilla pelanneen Pasi Piipposen kanssa veivaten maalin. Takaa-ajo tuotti Hurtille pari läpiajoa ja tukuttain asennepuolen heikkoutta korostaneita hölmöjä jäähyjä, mutta ei tasoitusta. PoU viimeisteli loppulukemat tyhjään maaliin.
– Kolmannen erän jäähyt kertoivat paljon siitä, miten mukana tässä pelissä oltiin. Tunnetaso ei ole sellainen kuin jääkiekkopelissä pitää olla. On tässä valmentajallakin vastuunsa porukan sytyttämisessä, jotain radikaalia on ruvettava tekemään, valmentaja-Keränen vihjaili mahdolliseen kaukaloon paluuseensa.(Lieksan Lehti/Panu Kärkkäinen)
Comments