Nolla pistettä, zero points...

lähettänyt Panu Kärkkäinen 7.2.2011 klo 0.08
Hurtta-lauma pelasi viikonlopun aikana kaksi Suomi-sarjan karsintalohkon kotiottelua taistellen pisteistä loppuminuuteille saakka. Nuori joukkue joutui kuitenkin kokemattomuudesta johtuvien virheiden vuoksi nielemään karvaan kalkin tappioiden muodossa. Lauantaina Tornion Ice Hockey Club oli kahdesta huonosta jääkiekkojoukkueesta vähemmän huono vieden pisteet numeroin 3-5 (0-1, 2-2, 1-2). Sunnuntaiksi pelin taso nousi, kun Hurtta-lauma kohtasi lohkon kärkikahinoissa viihtyvän Et-Po 72:n Ylitorniosta. Vauhdikas vääntö oli kolmannessa erässä kääntymässä jo isännille, mutta kahden maalin johtoasema menetettiin luvattoman helposti ja pisteet lähtivät perä-Pohjolaan lukemin 5-7 (2-2, 2-1, 1-4).
Pisteettömän viikonlopun paras Hurtta-uutinen olikin seuran saama varsin muhkea shekki, jonka Olli-Pekka Pehkonen luovutti syntymäpäivänään kertyneistä lahjoitusvaroista.
Hurttien ja TIHC:n välisen ottelun ensimmäinen erä oli mitäänsanomatonta kiekkoilua, jossa jo kaksi onnistunutta suoritusta peräjälkeen tuntui olevan ylivoimaisen vaikeaa. Erää kuvastaa hyvin ottelun avausmaali, joka syntyi Hurtta-pakin kauniilla jalkaohjauksella omaan maaliin.
Toisessa erässä vierailija sai luistinta hiukan paremmin liikkeelle Hurttien jatkaessa koomailuaan, joten peli vaikutti jo ratkenneelta, kun TIHC teki erän avauspuolikkaalla kaksi maalia kotijoukkueen epäonnistuttua miesvartioinnissa. Erän viimeiset kolme minuuttia käänsivät kuitenkin pelin suunnan, kun ensin Janne Kaverinen iski kiekon yläkulmaan siniviivalaukauksellaan ja heti perään Joel Ruotanen viimeisteli kauniin sommitelman jälkeen kavennusmaalin.
Kolmannen erän alussa Jyrki Keränen toi Hurtat tasoihin ja kotijoukkue haki hyvällä ilmeellä voittomaalia. Sen teki kuitenkin vierailija neljä minuuttia ennen loppua, kun TIHC:n hyökkääjä pääsi kenenkään estelemättä ohjaamaan laukauksen maaliin. Loppunumerot vierailija viimeisteli tyhjään maaliin.
– Rehellisesti sanottuna olimme huonoja. Peli oli 0-3 ennen kuin edes ajattelimme pelata, kaikki ei vain näytä olevan näihin peleihin valmiita. Harjoitukset antavat odottaa paljon parempaa, mutta pelissä tulee sitten kummallista puristamista. Se on nuoren joukkueen tyypillinen ongelma, Hurttien valmentaja Matti Saastamoinen mietti taiston tauottua.
Edellisen illan saamaton esitys oli nähtävästi sisuunnuttanut Hurtta-lauman sunnuntaiksi, sillä kotijoukkue oli hereillä alusta saakka. Tarmo Vartiainen ja Mikko Veteli veivät Hurtat kahdesti avauserässä johtoon, mutta hieman hitaammin peliin syttynyt Et-Po tuli molemmilla kerroilla tasoihin varsin vaivattomasti.
Toisessa erässä Et-Po lisäsi höyryä ja vei pelin painopisteen kaikkiaan 50 torjuntaa tehneen Jope Oinosen maalinsuulle, mutta sai tehtyä vain yhden maalin. Vartiainen tasoitti pelin erän lopulla ja vielä ennen tauolle lähtöä Antti Kivelä vei Jolle Ruotasen hyvästä esityöstä Hurtat johtoon.
Kolmannen erän alussa uskaliaimmat pitivät kotijoukkueen voittoa sinettiä vaille selvänä, kun Vartiainen viimeisteli kypärätemppunsa. Vierailijat tulivat kuitenkin samalla minuutilla maalin päähän Hurtta-pakiston töpeksiessä ja pari minuuttia myöhemmin peli oli tasan. Voittomaaliakaan ei tarvinnut pitkään odotella, kun hävityn aloituksen jälkeen Et-Po:n pakki pääsi lyömään kiekon Hurtta-maalin yläkulmaan. Loppulukemat vierailija teki tyhjään maaliin.
– Kahden maalin johdossa loppui äly. Nuoret pojat alkoivat pelätä pelaamista, tuli virheitä ja siihenhän se sitten ratkesi. Olihan meidän pelissä tänään hyvääkin, mutta se ei vain riittänyt pisteisiin. Loppukausi pelataan kokemusta pojille, jos se sitten maksaisi korkoa tulevina vuosina, Saastamoinen tunnusti taiston sarjapaikasta hävityksi.
Comments