Pakkopullat pelattiin pois

lähettänyt Panu Kärkkäinen 28.2.2012 klo 23.32
Lieksan Hurttien kiekkomiehistö pelasi menneenä viikonloppuna 3. divisioonan Savo-Karjalan jatkolohkon päätökseen kohtaamalla Polvijärven Urheilijat ja Lapinlahden Luistin-89:n. Nurmeksessa käyty lohkon kärkikamppailu PoU:ta vastaan oli tapahtumia täynnä ollut mittelö, jonka Hurtat käänsi voitokseen jatkoajalla lukemin 7–6 (2–1, 3–5, 1–0, 1–0). Seuraavana päivänä Lapinlahdelle lähti Lieksasta lukumääräisesti pieni joukkue, joka kärsikin lähes merkityksettömässä ottelussa 11–5 (5–2, 2–2, 4–1) vierastappion. Hurtat sijoittui sarjassa toiseksi ja jatkaa nousun metsästämistä ensi viikonlopun play off-otteluissa Enon Jetsiä vastaan.
Hurttien ja PoU:n välinen ottelu oli alussa hyvävauhtinen kamppailu, jossa ei kuitenkaan suurempia jääkiekon hienouksia nähty. Vierailijat saivat peliin unelma-alun, kun toisella peliminuutilla kiekko oli ensimmäisen kerran Hurttien maalissa. Topi Kärkkäinen tasoitti pelin ennen erän puoliväliä ja Lasse Kettunen vei komealla laukauksellaan Hurtat taukojohtoon.
Toisen erän alussa kummallakaan joukkueella ei ollut halua puolustaa ja maaleja syntyi vuorotahtiin. PoU karkasi erän ensiminuuteilla jo maalin johtoon, mutta Toni Pylkkönen tasoitti pelin. Vieraat karkasivat jälleen johtoon, mutta isäntien pirtein ketju, jonka muodostivat Kärkkäinen, Kettunen ja Jyrki Keränen juoni pelin jälleen tasoihin. Tuota iloa kesti kokonaista 21 sekuntia ja vieraat menivät jälleen johtoon, jota he lisäsivät vielä yv-maalillaan. Hurttien peli vaikeutui kokoonpanon ohennettua loukkaantumisten ja Keräsen pelirangaistuksen vuoksi, mutta niin vain sarjan pistepörssin nimiinsä vienyt Janne Reittu kavensi erän viime minuuteilla, vaikka kiekkoa ei koskaan maaliin saakka laittanutkaan maalivahdin heitettyä mailansa läpiajossa.
Kolmas erä oli jo tempoltaan rauhallisempaa kiekkoa, jossa Hurtat oli selvästi niskan päällä. Tasoitusta saatiin odotella aina viimeiselle viidelle minuutille, jolloin Reittu karkasi läpiajoon ja viimeisteli tyylikkäällä kikalla maalin. Jatkoajalla PoU:lle tarjoutui voiton paikat, kun se pääsi kahden miehen ylivoimalle, mutta maalin tekikin heti aloituksesta karannut Hurtta-kippari Tarmo Vartiainen.
– Vastustaja tuli koko ajan kovasti päälle, eikä meillä oikein syötöt tahtoneet osua kohdalleen. Heti kun saatiin edes kaksi syöttöä omille, niin oltiin jo maalipaikassa, pukukopista loppupelin seurannut Keränen analysoi ratkaisun.
Sunnuntaina Lapinlahdella nähtiin klassinen pakkopulla-ottelu, jossa Hurtilla ei ollut oikein minkään valtakunnan panosta. Pelaaja-valmentaja Keränen peluutti joukkuettaan teemalla ”kaikki pelaa”, jotta jokainen mies olisi valmis ensi viikonlopun pudotuspeleihin. Ottelun suurimmat lieksalaisuutiset olivat Janne Reitun pörssivoittoa varmistelleet kolme tehopistettä ja se, että pari puolustajaa tippui riveistä kasvovammojen vuoksi.
– Sehän näissä merkityksettömissä peleissä harmittaa, että nytkin Oinosen Tuukalta kiekko hajotti nenän ja Meriläisen Samilta maila huulen. Saa nähdä onko pojat ensi lauantaina rivissä. Nyt olisi sitten voitettava kuusi ottelua, että nousu toteutuu. Onhan tässä turhan pitkä sarja vain lämmitelty, Keränen mietiskeli sarjajärjestelmän kummallisuuksia.(Lieksan Lehti/Panu Kärkkäinen)
Comments