Pisteet kotiin Matin ja Liisan kylältä

lähettänyt Panu Kärkkäinen 2.11.2011 klo 0.01
Lapinlahden Luistin-89:n ja Lieksan Hurttien välinen jääkiekon kolmosdivisioonan ottelu oli kaksi ensimmäistä erää varsinaisia maalitalkoita puolin ja toisin, mutta kolmannessa erässä maalia tuuletti vain vierasjoukkue tukahduttaen isäntien pelin mallikkaasti, joten sarjapisteet lähtivät Hurttien mukana Pielisen rannalle lukemin 6-8 (2-4, 4-3, 0-1).
Työesteiden ja loukkaantumisten vuoksi varsin kapealla rosterilla Lapinlahdelle matkannut Hurtat oli ottelun hallitseva osapuoli, mutta antoi vastustajalle mahdollisuuden pistetaistoon päästämällä LL-89:n tekemään maaleja helpohkosti.
Pelin ensimmäiseen 11 minuuttiin nähtiin kuusi maalia, joista neljän jälkeen iloittiin Hurttien vaihtoaitiossa Mikko Vetelin, Jesse Häkkisen, Topi Kärkkäisen ja Juuso Nevalaisen onnistuessa. Toisen erän alkuun Jere Ruokolainen vei Hurtat alivoimamaalillaan jo kolmen maalin karkumatkalle,  mutta kymmenen minuuttia myöhemmin LL-89 oli tullut tasoihin Hurttien keskittyessä enemmän jäähypenkillä istumiseen. Topi Kärkkäinen vei illan toisella osumallaan lieksalaiset uudelleen johtoon, jota päivän tehomies Mikko Veteli (2+2) vielä kaunisteli maalillaan, eivätkä vieraat päässeet enää voittotaistoon mukaan. Kolmannen erän ainoan maalin teki Hurttien Jirka Huusko.

Hurttien pelaaja-valmentaja Jyrki Keränen pisti ottelussa luistimet pelitarkoituksessa ensimmäistä kertaa tällä kaudella jalkaansa ja oli kohtuullisen tyytyväinen siihen, mitä jään tasolta näki.
– Ajoittain pelattiin jo ihan hyvin, mutta vastapainoksi annettiin vastustajalle helppoja maaleja. Penkin takana tässä pelissä ollut J-P Kaiholehto käski viimeisessä erässä pistää vastustajan pelin tukkoon ja siinä onnistuttiin. Ei meillä ollut varsinaista hätää missään vaiheessa. Oma kiekollinen peli on kuitenkin menossa koko ajan parempaan suuntaan, joka onkin ollut koko syksyn sarjan teemana.
Tuntemukset omasta pelistään Keränen kuittasi lyhyesti.
– Eihän se mitään vauhdin hurmaa ollut, mutta paljon aikaa siellä kaukalossa on. Sen kun jätkät tajuaisivat.(Lieksan Lehti/Panu Kärkkäinen)
Comments