Pohjakosketus Perämeren rannalla

lähettänyt Panu Kärkkäinen 14.2.2011 klo 0.39
Jos ei Hurtta-käskyttäjä Matti Saastamoisen toiveet olleet kovin korkealla viikonlopun otteluiden suhteen matkaan lähdettäessä, niin vielä pahemmin mies joutui pettymään omiensa esityksiin niin Ylitorniossa Et-Po 72:n vieraana kuin Kemissä Lämäreiden kaltoin kohdeltavana. Sairastumisten ja työesteiden harventama nuori Hurtta-lauma hävisi lauantaina Et-Po:lle lukemin 7-2 (2-0, 3-1, 2-1) ja sunnuntaina joukkue otti Lämäreiltä turkkiinsa peräti 11-2 (4-0, 4-0, 3-2).
– Oli sunnuntain pelin tauolla se legendaarinen Paavo Väyrysen kysymys ketutuksen tappavasta vaikutuksesta vahvasti mielessä. Meillä ei kerta kaikkiaan osalla pelaajista ole asenne kunnossa. Peliaikaa kinutaan, mutta sitten ei pää ole pelin jälkeen edes kastunut. Kalliita luokkaretkiä nämä ovat, Saastamoinen puhisi viikonlopun kärsimysten jälkeen.
Toinen miestä harmittava asia Hurttien nykyotteissa on kurittomuus kentällä, joka tuottaa jatkuvalla syötöllä maalipaikkoja vastustajalle.
– On siinä maalivahdilla huumori koetuksella, kun oman ylivoimapelin aikana joutuu läpiajoja kaksin kappalein torjumaan.

Etelä-Portimon kiekkoylpeys vei Hurttia alusta saakka joukkueiden välisessä kauden kolmannessa kohtaamisessa. Avauserässä isännät onnistuivat 22 laukauksestaan huolimatta ohittamaan Jope Oinosen vain kahdesti, joten Hurtta-kippari Tarmo Vartiaisen kavennettua toisen erän alkuun tilanne vaikutti lupaavalta. Toivon kipinä sammui kuitenkin pari minuuttia myöhemmin, kun Et-Po pääsi tekemään voittomaalin alivoimalla ja latoi vielä vakuudeksi kaksi maalia lisää. Kolmannen erän Vartiaisen tekemä lohdutusmaali oli kosmetiikkaa, kuten olivat myös isäntien kaksi viimeistä kihausta.
Oman miehen taklauksesta puujalan saanut Tarmo Vartiainen ei pystynyt pelaamaan sunnuntaina Kemissä ja se näkyi loppujoukkueen ilmeestä. Lämärit nautiskeli ylivoimalla kahteen erään viisi maalia ja teki vielä kolme tasaviisikoin pelatessa, joten kolmas erä oli muodollisuus. Viimeisen viiden minuutin aikana Hurtatkin pääsi maalien makuun Janne Kaverisen ja Tapio Nevalaisen osumilla, mutta vastustaja latoi vielä kolme kiekkoa ohi maalivahti Puppe Puumalaisen.
– Sellaista isät vastaan pojat meininkiä oli tämä viikonloppu. Nevalaisen Anssi oli ainoa, joka pelasi tasollaan. Nyt tehdään lumitöitä ja harjoitellaan kaksi viikkoa, ja etsitään parempaa asennetta loppukauden peleihin, Saastamoinen päättää.
Comments