Putki poikki nöyryytyksen jälkeen

lähettänyt Panu Kärkkäinen 24.1.2011 klo 1.34
Mikään puu ei kasva taivaaseen saakka, vaikka Hurtta-lauman vierastappiot  Suomi-sarjan alkulohkossa ja karsintasarjassa tuntuivatkin loputtomilta. Raahe-Kiekko jatkoi tuota pitkää putkea lauantaina murjomalla Hurtta-lauman lukemin 12-1 (6-1, 3-0, 3-0), mutta Pietarsaaressa Hurtat taisteli putkensa poikki paikallista Jeppistä vastaan. Lieksalaisten voittolukemat olivat voittolaukauskisan jälkeen 4-5 (2-1,1-2,1-1, 0-0).
Hurtat matkasi Raaheen vain 13 kenttäpelaajan voimin ja ilman ainoatakaan Jokipoika-vahvistusta. Lieneekö kapea materiaali vienyt uskon omaan osaamiseen joukkueelta, mutta Raahe-Kiekko vei Hurttia pahanpäiväisesti heti ottelun neljänneltä minuutilta lähtien. Tuohon ensimmäiseen kolmeen minuuttiin osui ne valonpilkahdukset, joita Hurtille lauantaina tarjottiin, kun Janne Reittu vei Tarmo Vartiaisen syötöstä Hurtat 0-1 johtoon.
Isännät tasoittivat ottelun vajaa minuutti myöhemmin ja erän päätteeksi he olivat latoneet vielä neljä kiekkoa ohi Joonas Oinosen ja yhden ohi Vesa Puumalaisen. Toisen erän alkuun Raahe-Kiekko iski nopeasti kolme maalia Puppe Puumalaisen taakse ja mies jätti paikkansa Oinoselle, jonka epäkiitollisena tehtävänä oli päästää vielä kolme maalia viimeisessä erässä.
– Vastustaja oli hyvä, mutta me olimme luokattoman huonoja. Näytti tuo miehistön kapeneminen vieneen osalta porukasta uskon itseensä, peli oli ohi neljän minuutin jälkeen, Hurtta-luotsi Matti Saastamoinen tunnusti.
Sunnuntain kamppailu Pietarsaaressa näytti kulkevan samoja polkuja kuin edellinenkin, sillä sarjan jumbojoukkue Jeppis meni vajaassa seitsemässä minuutissa 2-0 johtoon. Aikalisän jälkeen vieraat heräsivät taistoon mukaan ja Anssi Nevalainen teki tärkeän kavennusosuman erän lopulla.
Toisen erän alkuun kippari Vartiainen harhautteli Janne Reitulle maalipaikan tyhjään maalin ja peli oli tasan. Jeppis meni vielä kerran johtoon, kun kiekko kimposi onnekkaasti päädystä parhaalle maalintekosektorille, mutta tauolle mentiin tasalukemissa Sami Ovaskaisen purjehdittua kentän läpi ja lauottua komeasti kiekon yläkulmaan.
Ova oli myös mies Hurttien johtomaalin takana, joka syntyi ylivoimalla, mutta se ei riittänyt täysiin pisteisiin Jeppiksen tasoitettua myös ylivoimalla. Jatkoaika mentiin isäntien hallinnassa, mutta Jope Oinonen kesti maalillaan.
Voittolaukauskisassa Hurtilta onnistuivat Jere Ruokolainen ja pelin tehomies Sami Ovaskainen, joten vierastappioputki sai loppunsa.
– Ei oltu taaskaan valmiita pelin alussa, mutta herättiin sitten tappelemaan. Ova oli tänään hyvä. Mies treenasi hyvin kesän ja se näkyy näissä peleissä, Saastamoinen kiitteli miehekkäästi pelaavaa pakkiaan. 
Comments