Tällaista tällä kertaa

lähettänyt Panu Kärkkäinen 11.10.2010 klo 5.30
Niinpä niin,1-22. Ne olivat maalilukemat Hurtta-lauman ja Imatran Ketterän viikonlopun kahdesta kohtaamisesta. Suomi-sarjan alkulohkon kolmen kärkijoukkue Ketterä nöyryytti raskaita aikoja elävää Hurtta-poppoota kahdesti niin pahasti, että ihme on ellei kenellekään jää pysyviä painajaisia näistä otteluista.
Kotikentällään Ketterä pieksi Hurttia lukemin 11-1 (4-0, 4-0, 3-1), eikä tarinan juoni ollut muuttunut yhtään yhdessä yönseudussa, sillä sunnuntaina Lieksassa lukemat olivat vieläkin tylymmät 0-11 (0-7, 0-1, 0-3).

Lauantaina Hurtat pysyi Ketterän kyydissä noin viisi minuuttia, mutta pelin kuudennella minuutilla Ketterä teki kaksi maalia ja vierasjoukkueen selkäranka murtui lopullisesti ensimmäisen erän puolivälissä päästettyyn alivoimamaaliin. Ketterä takoi maalin oikeastaan aina kun halusi, eikä Hurttien taidot, nopeus ja voima riittänyt maalitalkoita estämään. Yhdentoista Ketterä-maalin jälkeen Tapio Nevalainen pääsi tekemään laihaksi lohduksi kavennusmaalin.
Sunnuntaina ottelu oli ohi vieläkin nopeammin, sillä mattimyöhäiset eivät olleet ehtineet vielä halliin sisälle, kun tulostaululla seisoivat lukemat 0-3. Jokainen maali oli seurausta Hurtta-pakkien luvattoman heikosta pelistä. Tämä riitti Joonas Oinoselle ja mies siirtyi maalinsuulta loppueräksi vaihtopenkille.  Tilalle luistellut Vesa Puumalainen pystyi pitämän maalinsa koskemattomana aina erän puoliväliin saakka, mutta sen jälkeen Ketterä ja Hurttien omat miehet latoivat neljä kiekkoa kotijoukkueen maaliin.
Toisessa erässä vierailijoiden suurin kiima maalintekoon oli kadonnut ja Hurtta-nuorukaisten taistelutahto hieman kohonnut, joten siitä kotijoukkue selvisi vain yhdellä takaiskulla. Kolmannessa erässä Hurtat pelasi kuuteen kertaan alivoimalla ja kolmesti Ketterä rankaisi maalin muodossa, eikä lieksalaispelaajista ollut Ketterän maalinsuulla varmasti uransa helpointa viikonloppua pelanneen "Iero" Väreen säikäyttelijöiksi.

Hurttien valmentaja Juha Heiskanen ei ottelun jälkeen tiennyt itkeäkö vai nauraa. Viikonloppu toi karmaisevalla tavalla esiin Hurttien tasoeron sarjan kärkeen.
– Ei ollut kummassakaan ottelussa mitään asiaa. Tänään tuo ensimmäinen erä oli jotain aivan hirveätä, toiseen jätkät saivat vähän paremman latauksen päälle, mutta kolmannessa taas väsyttiin ja istuttiin jäähyllä. Mutta ei tästä ole kuin yksi suunta ja ylöspäin lähdemme tavoitteena edelleenkin ne karsintasarjan pelit.
Alkusarjan lopun Hurtat käyttää kunnon kohottamiseen, jotta edes luistelulla voisi lyödä kampoihin vastustajalle.
– Näin lyhyessä ajassa ei taitoa voi oikein kehittää, mutta kuntoa voi ja sen vuoksi meillä alkaakin kuntoviikot. Ja onhan se tosiasia, että neljä tai viisi pelimiestä pitää jostain kaivaa, jos meinataan sarjapaikasta pelata, Heiskanen tuo esiin kylmän totuuden.

Comments