Turkkiin Leppävirralla, nettilehteen sunnuntain pelillä

lähettänyt Panu Kärkkäinen 22.2.2012 klo 0.14
Lieksan Hurttien kiekkomiehistö palasi pelien pariin viikonlopun tuplakierroksella. Lauantaina 3. divisioonan Savo-Karjalan jatkosarjasta nousua hakeva Hurtta-lauma kävi Leppävirralla ottamassa turkkiinsa paikalliselta LeKi-75:ltä niukasti 7–6 (0–2, 3–0, 4–4), mutta sunnuntaina joukkue paikkasi tappiotaan vain kuuden kenttäpelaajan voimin Nurmekseen ilmestyneen Kontiolahden Kajastuksen kakkosjoukkueen kustannuksella jo lähes naurettavin 48–0 (15–0, 13–0, 20–0) lukemin.
Ottelu Leppävirralla lähti Hurttien osalta hyvin käyntiin, kun Heikki Kaiholehto (2+0) ja Ville Oinonen (1+3) veivät maaleillaan vieraat taukojohtoon, jonka isännät kuitenkin käänsivät toisen erän ensimmäisen kahdeksan minuutin aikana omaksi johdokseen. Kolmannessa erässä LeKi teki neljä erikoistilannemaalia, eikä Hurttien viime minuuttien kiri tuonut joukkuetta kuin maalin päähän. Torjuntalukemat osoittivat Hurttien olleen pelissä niskan päällä, sillä isäntien maalivahti Ari Räty venyi 57 torjuntaan, kun Hurtta-vahti Pasi Piipponen oli kiekon edessä vain 26 kertaa.
– Peli oli hallussa, mutta ei saatu tapettua sitä mitenkään. Kaveri pääsi sitten tekemään helppoja maaleja, Hurtta-luotsi Jyrki Keränen summasi ottelun.
Sunnuntain ottelu Kajastuksen kakkosjoukkuetta vastaan oli ohi jo ennen kuin peli ehätti alkaakaan. Kuudella kenttäpelaajalla ja puolustaja maalivahtinaan peliin tullut vierailija tippui kyydistä kahdessa minuutissa, jolloin Hurtat oli latonut jo neljä kiekkoa ohi epäkiitollisessa paikassa olleen Mikko Tolvasen. Rumien loppulukemien takaa löytyivät vahvimmin Janne Reittu (7+10), Henri Nylander (2+13) ja Topi Kärkkäinen (6+7).
– Ei ollut tässä pelissä mitään tolkkua, mutta pelattavahan se oli, Keränen päivitteli.(Lieksan Lehti/Panu Kärkkäinen)
Comments