Valtakunta maalintekijästä

lähettänyt Panu Kärkkäinen 17.1.2011 klo 1.22
Hurtta-lauman tuska maalinteossa kasvaa kasvamistaan. Viikonlopun vieraskiertue Kemissä ja Limingassa jätti Hurtta-lauman pisteettömäksi, kun Suomi-sarjan karsintalohko yhden kamppailuissa Kemin Lämärit päihitti lieksalaisvieraat lukemin 7-2 (3-1, 2-1, 2-0) ja Limingan Kiekko-Karhut piti Hurtat maaleitta voittaen 4-0 (0-0, 2-0, 2-0).
Tappiot kasvattivat Hurttien välimatkan säilyjien joukkoon jo kahdeksaan pisteeseen, kun sarja ohitti juuri puolivälin krouvin.
Sarjan kärjessä koko ajan keikkunut Kemin Lämärit näytti Hurtille erikoistilanteiden merkityksen leveässä kotikaukalossaan. Seitsemästä maalistaan kemiläiset tekivät neljä ylivoimalla ja yhden alivoimalla, joten ottelun puoliväliin saakka vastaan mallikkaasti laittanut Hurtta-lauma löytää syyn tappiolle helposti.
Ottelu oli isäntien hallussa alusta saakka, vaikka Joni Okkonen veikin lieksalaisvieraat johtoon kolmannella minuutilla. Lämärit tasoitti ja meni johtoon kahdella yv-maalilla ja kasvatti johtoaan erän lopussa vielä epäselvällä maalilla.
Toisen erän puolivälissä Jere Ruokolainen toi Hurtat maalin päähän, mutta erän lopun kaksi yv-maalia kemiläisille lopettivat arvuuttelun pisteiden kohtalosta. 
– Hyvin olimme mukana toisen erän loppuun saakka, mutta iso kaukalo ja kaverin hyvä ylivoima ratkaisi ottelun. Jope Oinonen oli tänäänkin hyvä, vaikka seitsemän meni taakse, Hurttien valmentaja Matti Saastamoinen kiitteli 50 torjuntaa tehnyttä veskaria.
Viikonlopun toisessa ottelussaan Hurtat pelasi Matti Saastamoisen mukaan talven parhaan kiekollisen pelin, mutta tehottomuus maalipaikoissa on saavuttamassa jo surkuhupaisat mittasuhteet. Kuusi kertaa Hurtta-pelaaja oli yksin läpi, mutta kertaakaan ei saanut käsiä nostaa ilmaan maalinteon merkiksi. Vastaavasti isännät tekivät paikoistaan tehokkaasti maalit.
Hurtat kohensi edellisestä päivästä myös erikoistilanteissa pelaamista, sillä vaikka isännille tarjoutui kahdessa ensimmäisessä erässä runsaasti ylivoima-aikaa, niin ainoa yv-maali tuli vasta viimeisessä erässä.
– Peli-ilme oli hyvä, vietiin ensimmäistä ja kolmatta erää täysin, mutta maaleja ei saada millään aikaan. Jäähyjä saatiin reilusti, mutta aiheesta. Tosin vastustaja ei samanlaisista rikkeistä jäähyjä sitten saanutkaan, Saastamoinen kokosi sunnuntain tapahtumat.
Comments