Uutisia‎ > ‎

Lieksan jäähallin peruskorjaus etenemässä?

lähettänyt Tuntematon käyttäjä 2.2.2011 klo 22.19   [ 2.2.2011 klo 23.07 päivitetty ]
Jäähallityöryhmä esittää jäähallin peruskorjauksen aloittamista 2011.
Esityksen mukaan valtuuston myönteinen päätös mahdollistaisi työn aloituksen syksyllä 2011 ja halli valmistuisi kesällä 2012. Pohjalaattaa lukuunottamatta, koko halli uusittaisiin. Ennen valtuuston päätöstä kaupunki odottaa vielä Opetusministeriön osa-rahoituspäätöstä joka on noin 600 000 € hallihankkeen kokonaisuuden, noin 4,5 m€ budjetista.
Juniori-Hurttien hallitus haluaa yksimielisesti edistää hallin remontin toteuttamista mahdollisimman nopealla aikataululla, koska kaikki aikataulua viivästävät seikat aiheuttavat epävarmuutta toiminnassa sekä  hallihankkeen kustannusten väistämätöntä kasvamista.  
" - Viivästyminen tai edes uhka aikataulun muutoksesta  tuo suurta epävarmuutta ja saattaa pahimmillaan aiheuttaa yksilöiden tai jopa kokonaisten perheiden "tappioita" Hurtille ja Lieksalle - toteaa seuran puheenjohtaja Jarno Jukola.  Hallin peruskorjauksella on todellakin merkittävä vaikutus Lieksan vetovoimalle. Toivomme todellakin että virkamiehet  ja valtuutetut ottavat tämän seikan vakavasti tehdessään ratkaisuita asiassa kevään aikana." 
 
Seurassa aloitetaan varautuminen ja järjestelyt yhden oman hallikauden väliin jäämiseen.  Seuran tavoitteena on pitää toimintaa aktiivisesti yllä  ja pitää joukkeet koossa. Tavoitteena on että yhtään lasta tai nuorta ei jäisi Hurttien toiminnasta pois halliremontin vuoksi.  Hyvät näkymät hallin osalta mahdollistavat toiminnan pitkäjänteisen kehittämisen ja uusien lasten ja nuorten saamisen harrastusten pariin.
"-Junioritoiminta lasten ja nuorten kanssa perustuu runsaslukuisen vapaaehtoisjoukkomme  tekemään työhön, jolla on aivan keskeinen merkitys lieksalaisten lasten ja nuorten harrastusmahdollisuuden käytännön toteutuksessa. Yhteistyö lieksalaisten jääurheiluseurojen välillä on koko ajan viriämässä ja saanut jo uusia muotojakin mm. syksyn aikana toteutetun luistelukerhon muodossa.  Seurojen yhteispanos lasten ja nuorten parissa on kertakaikkiaan nostettava sellaiseen arvoon kaupungissamme tapahtuvassa päätöksenteossa, joka sille kuuluu.  Tämän työn merkitystä arvoitaessa on aivan selvää, että pitävät aikataulut ja päätöksen uuden hallin saamiseksi saadaan todellakin aikaiseksi mahdollisimman pian - Jukola jatkaa. Mahdollinen valtion rahoituksen poisjääminen ei saa kaataa hallihanketta. Sellaisen päätöksen seurauksia en uskalla edes arvoida, mutta rumaa jälkeähän siitä lieksaan tulisi. Sitä olisi vaikea katsoa sen enempää seuran kuin päätäjänkään näkökulmasta"
 
Keinoina halliremontin aikaisen ajalle pyritään käyttämään ainakin yhteistyön tiivistämistä edelleen naapuriseurojen ja paikkakuntien kanssa,  jalkapallotoiminnan aktivoimista ja jatkamista syyskaudella aiempaa pidempään. Lisäksi seura tekee aloitteen kaupungille salivuorojen merkittävästä lisäyksestä remontin ajalle.
 
Tiedote 31.1.2011 Ohessa
 
 
Ċ
Tuntematon käyttäjä,
2.2.2011 klo 22.58
Comments